• Personal Coaching

 • Werken aan groei

  Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden. De meeste mensen willen vooruit, verder komen dan ze tot nu toe gekomen zijn, beter worden in wat ze doen als werknemer, gezinslid, vriend of mens…
 Ook als je over het algemeen goed in je vel zit, geïnspireerd bezig bent, en daar ook nog eens door anderen om gewaardeerd wordt, heb je het gevoel dat je meer uit jezelf of het leven haalt. Misschien gaat het om een vaag gevoel van onvrede, misschien ook om een heel specifiek doel dat je wilt bereiken, maar waarbij je tegen hindernissen aanloopt. Om tot verdere zelfontplooiing te komen, is personal coaching wellicht iets voor jou.

 • Personal Coaching

  D3P adviseurs biedt personal coaching voor iedereen die zijn of haar ontwikkeling wil optimaliseren, effectiever wil omgaan met werk of persoonlijke omgeving, of gewoon behoefte heeft aan reflectie. Samen met je coach boor je verborgen of vergeten talenten aan, en versterk je persoonlijke eigenschappen die de weg kunnen effenen naar de werkomgeving of levensmodus die jij nastreeft. Ook werken we aan de ontwikkeling van aanvullende vaardigheden die helpen om je plannen te doen slagen.

 • Zelfinzicht

  Ontdekken hoe jouw kwaliteiten en drijfveren het beste tot hun recht kunnen komen, zodat jij je (weer) in je element voelt, begint bij zelfreflectie. Samen met je coach ga je daarom na waar je goed in bent en waarin minder goed, in welke si- tuaties je schoenen als lood voelen en wat je juist vleugels geeft, welke patronen je hebt ontwikkeld om iets te bereiken, en welke juist om dingen uit de weg te gaan. Op basis van dit zelfinzicht stel je samen met je coach concrete doelen, en zet je trefzekere stappen om deze te verwezenlijken.

 • In de praktijk

  Ieder personal coachingstraject is maatwerk, dat wordt afgestemd op individuele wensen en behoeften. Meestal bevat het een combinatie van onderstaande onderdelen:

  1. Zelfreflectie
  Je verwerft scherp inzicht in je sterke en minder sterke persoonskenmerken, en hoe deze uitpakken in je huidige situatie. Je verkent je persoonlijke drijfveren, waarden, overtuigingen, en je eigen basisstijl van handelen en keuzes maken in situaties waarin het eropaan komt. Zo ontdek je gaandeweg je valkuilen en welke uitdagingen je aan moet gaan om je doelen te verwezenlijken.

  2. Training en coaching persoonlijke effectiviteit
  Aan de hand van concrete situaties waarmee je in aanraking bent geweest, analyseer je samen met je coach wat voor strategieën je tot nu toe volgt om effect te bereiken, en welke alternatieven er zijn om meer met je potenties te doen. In deze fase train je in de praktijk bijvoorbeeld je meest effectieve manier van communiceren, assertief gedrag, leiding geven en omgaan met weerstand.

  3. Afstemming met relevante anderen en organisatiedoelen
  In de loop van het coachingstraject, en eventueel ook na afloop, kan je directe leidinggevende worden uitgenodigd bij een gesprek over jouw ontwikkeling, en hoe die concreet binnen de organisatie wordt ervaren en kan worden voortgezet.